Home Celebrity 25 godina fotografisala bogataše: Istina o njima je zaista tužna!

25 godina fotografisala bogataše: Istina o njima je zaista tužna!

SHARE

Fotograf Loren Grinfild je 25 godina provela snimajući i intervjuišući bogataše. S projektom je počela početkom devedesetih nakon što je završila Harvard i vratila se u Los Anđeles.U to vrijeme nije ni znala da će se njen projekt pretvoriti u dokumentiranje opsesije materijalnim stvarima i luksuzom koja je zavladala svijetom. Grinfild je vidjela baš sve, od nenormalno luksuznih vila preko ekstravagantnih zabava u ludim klubovima do zlatnih toaleta.
“Shvatila sam da trka za novcem nikad nema kraja i da im zapravo nikad ne donese zadovoljstvo. To je zavisnost kao i svaka druga, što više imaš, to više želiš i misliš da ti više treba”, zaključila je u svojoj knjizi “Generation Wealth”, piše Biznis Insajder.
Loren je imala priliku da provede vrijeme s najčudnijim milionerima i milijarderima svijeta, a ono što je dokumentovala zaista je nevjerovatno.
“Limo Bob koji je sam sebe prozvao kraljem limuzina na sebi uvijek nosi skoro 15 kilograma zlata i krzneni kaput koji mu je poklonio Majk Tajson. Ima “flotu” limuzina, među kojima je i Kadilak dug 30 metara, a svaka limuzina u sebi ima kristalni luster, đakuzi, a često i striptizetu.”
“Ruskinji Iloni odjeću u boji po narudžbi pravi njen prijatelj Andrej Artjomov, koji je veoma popularan i među drugim ženama ruskih oligarha.”
U popularnom klubu Marquee u Las Vegasu snimila je kako jedan gost baca novčanice dolara iz VIP zone. To je inače jedan od najpopularnijih klubova među bogatašima u SAD-u.
Osim toga, Loren je snimala i vjenčanje jedne 21-godišnjakinje održano u Diznilendu gdje su se mladenci dovezli u staklenoj kočiji koju je vuklo šest minijaturnih ponija, a bila je i u stanu kineske milionerke koja je svoj stan od vrha do dna opremila namještajem brenda Versaće.
2012. godine završila je film “Queen of Versailles” o milijarderu i njegovoj mladoj supruzi koji su željeli da sagrade najveću vilu u SAD-u vrijednu 600 miliona dolara, zbog čega su na kraju završili i u dugovima.
Njena dugoočekivana knjiga s fotografijama iz života ovih milijardera izašla je nedavno, a sve pokazuje da će zaista postati bestseler.